Kranio sakral terapi til voksne

Anbefalinger KST behandlinger:
Kranio-sakral terapi har været nøglen til, at jeg har kunne få en normal hverdag til at fungere efter en slem hjernerystelse. Efter første behandling hos Mette mærkede jeg allerede en forskel, og efter fem behandlinger, kunne jeg vende tilbage til arbejde og tage ud og rejse. Udover selve behandlingen har jeg også lært en masse om kroppen.
Thea, 19 år

Jeg kom til Mette med iskias smerter og havde forinden prøvet flere andre behandlingsformer. Mette kombinerer flere metoder og efter 2 gange var mine smerter blevet betydeligt mindre. Mette kan noget magisk med sine hænder! Jeg kan varmt anbefale Mette hvis du har smerter og/eller skævheder!
Mie 53 år,

Efter at have fået hjernerystelse og piskesmæld i 2010 havde jeg søgt og prøvet mange forskellige behandlere i forsøget på at komme mine gener til livs. Mette kunne både lindre mine hovedpiner og afhjælpe min svimmelhed.
Mettes behandling er meget komplet idet, hun arbejder med at få balance i hele kroppen, så når jeg indimellem får hovedpine og svimmelhed er jeg altid sikker på at Mettes behandling er til stor hjælp. Så jeg vil på det varmeste anbefale Mettes meget dybe og alsidige behandling.
Rico 48 år

Jeg er en mand på 52, som i mange år har været plaget af nakkesmerter. Jeg tror på læger og medicin; og er slet ikke til alternative behandlinger. Efteråret ’16 tog mine nakkesmerter til med spændinger i skulder og ryg, hovedpine, tinnitus og udstråling til højre arm. MR-scanning viste alvorlig slidgigt og diskusprolaps i nakken. I et privat selskab udfordrede Mette mig med, at hun måske kunne hjælpe. Jeg var skeptisk, men min livskvalitet var væsentligt forringet og mit humør presset af frygten for, at jeg ikke ville kunne passe mit arbejde. Allerede ved første behandling løsnede Mette den helt fastlåste nakke. De næsten umærkelige bevægelser af hver nakkehvirvel gav en uventet og ubeskrivelig lise. Jeg gik hos Mette 6 gange og ville være fortsat hver anden uge i det uendelige, hvis ikke Mette havde stået fast på, at vi skulle se om situationen var stabil.
Jeg har selvfølgelig stadig spændinger i nakken og tinnitus. Men på det niveau, det har været i mange år. De stærke smerter, hovedpinen, udstrålinger i armen og det ekstreme tinnitus niveau er væk.
Mette har giver mig livskvaliteten tilbage.
Mand 52 år

Kranio sakral terapi til voksne

Behandling med kranio sakral terapi til voksne er noget anderledes end til babyer og børn. Du kommer til min klinik i Hellerup. Selve behandlingen varer ca. 1 time, og der vil altid bruges tid på samtale omkring sygehistorie, symptomer, arbejde, og andre ting, der kan have indflydelse på min behandling og på hvordan du har det. Du ligger på en briks under det meste af behandlingen og har tøj på. Selve kranio sakral teknikkerne til voksne er ligeså blide som hos babyer, men hvis jeg vælger at bruge andre behandlingsteknikker, kan det være jeg tager lidt hårdere fat. Hjemmeøvelser, ergonomiske sidde-, arbejds- og sovestillinger tager jeg med i min kranio sakral terapi til voksne.

Kranio sakral terapi til voksne kan være godt mod en lang rækker problemer og symptomer, mens jeg har valgt kun at beskrive fire store grupper som jeg har rigtig gode erfaringer med. Men uanset hvad du døjer med, er du altid velkommen til at ringe og forhøre dig, inden du bestiller en tid. Det er fuldstændigt uforpligtende.


KST behandling mod piskesmæld

Piskesmæld opstår typisk ved bilsammenstød, sportsskader, hovedspring, hjernerystelser og andre lignende situationer. Ved piskesmæld sker der en overstrækning og forstuvning af bløddelene i halshvirvelsøjlen. Forstuvningens beskadigelse af væv kan bl.a. føre til hævelse, stivhed, smerte, hovedpine, følelsesløshed i arme, svimmelhed, synsforstyrrelser, søvnforstyrrelser, synkebesvær og hjertebanken. For rigtig mange, vil de fleste symptomer forsvinde i løbet af ca. 10 dage, dog kan muskulatur stadig være ømt og smertefuld i længere tid.

Hvis piskesmæld er blevet en kronisk tilstand, vil de ovenfor nævnte symptomer ikke forsvinde og nye symptomer vil yderligere opstå, fx hukommelsesbesvær, nedsat koncentration, og det kan blive umuligt at passe jobbet. Du bliver tappet for kræfter, når du er sammen med andre, bliver let følelsesmæssigt berørt, har kroniske smerter og der kan komme migrænelignede tilstande. Du kan ikke holde til at se tv eller computer, - ja selv det, at bruge en telefon kan udløse ubehag. Du har meget svært ved at læse avis, kan ikke klare ret meget og orker ikke noget.

Har du nogle af disse symptomer, skal du have hjælp for at komme videre i dit liv, kronisk piskesmæld går ikke over af sig selv! Kranio sakral terapi kan være nøglen til at få din normale hverdag tilbage.


KST behandling mod hjernerystelse

Kranio sakral terapi til voksne med hjernerystelse kan være vejen tilbage til et normalt fungerende liv. Hjernerystelse opstår ved en skade (trauma) mod hovedet, hvor hjernen rystes uhensigtsmæssigt mod kranieknoglerne eller mod vigtige bløddele i hjernen. Det kan være en stor direkte eller indirekte skade eller, flere men gentagende små rystelser.

Ved hjernerystelser har man ikke nødvendigvis tab af bevidsthed. Bevidsthedstab og hukommelsestab afhænger af skadens omfang.

En hjernerystelse kan ofte give problemer med hovedpine, koncentrationsproblemer, hukommelsesproblemer, nakke- og hovedsmerter, kvalme, synsforstyrrelse og oversensitivitet (især lys og lyde) m.m. En del af hjernerystelsen kan være, at der samtidig er et mindre piskesmæld, som følge af det typisk voldsomme slag.

Mange har ligget og hvilet sig i længere tid, f.eks. 3-4 uger eller i måneder, men har stadig ubehagelige symptomer fra hjernerystelsen. En hjernerystelse kan let undervurderes og det kan overraske mange, at symptomerne er vedvarende og endda i enkelte tilfælde kroniske.

Lige efter et slag er det bedste at modtage stillepunkt, som en slags førstehjælp (se beskrivelse under generel info om kranio sakral terapi) og hvile. Efter ca. 3 uger vil det være rigtig godt med et kranio sakral forløb så symptomerne ikke bliver kroniske.


KST behandling mod hovedpine/Migræne

Hvad enten, du lider af kronisk hovedpine, hormonel betinget hovedpine, spændingshovedpine eller det er migræne er kranio sakral terapi et rigtig godt redskab til at få det bedre og få anfaldene til at blive mindre og kortere. Behandlingen går dybt ind og de mange små strukturer dybt i hjernen bliver påvirket, af den meget blide behandling. Hele vores krop har en indbyrdes afhængighed og indflydelse på, hvordan vi har det, og på hvilke symptomer der er tale om.

Eksempelvis kan der være skævheder omkring rygsøjlen, som kan medføre yderligere spændinger i nakke-, kæbe-, og halsmuskler, og som er direkte årsag til hovedpine. Her vil jeg både rette skævheder i ryggen og løsne de spændte muskler. Stress kan være med til at forværre situationen, og her vil stillepunkt og den blide behandlingsform være super oplagt og velegnet.


KST behandling og bevægeapparatet

Rigtig mange voksne døjer med ondt i ryggen, enten som en konstant let stivhed og ømhed, hvor andre oplever en pludselig voldsom smerte, som vare over en kortere eller længere periode, her skyldes det ofte et trauma (fald, forkert bevægelse, havearbejde mv.)

Nogle gange er det en diskusprolaps andre gange er det blot muskelsmerter, som kan gøre voldsomt ondt, fordi spændte muskler og det væske der dannes ved fx inflammatoriske tilstande trykker på nerver.
Der kan også være tale om kroniske smerter i knæ, hofte, fødder eller lignende måske pga. gigt. Det kan være med til, at hælespore, forfodssmerter eller problemer længere oppe opstår, fordi der kompenseres pga. smerter. Det kan også være skulder-, nakke og albueproblemer pga. forkert/for meget skærmarbejde og brug af mus eller en overbelastning af disse områder, fordi en ryghvirvel sidder skævt.

Der er mange ting, der kan gå ”galt” med vores krop, her nævnes bare nogle enkelte eksempler. Uanset hvad, hænger vores krop sammen og de mange 1000 strukturer der findes i kroppen, har en indflydelse på hinanden. Jeg vil i min kranio sakral terapi til voksne altid se klienten og problemerne med et helhedssyn og vurdere tingene udefra et samlet billede. Selve behandlingen skal ses som et løg, hvor jeg piller lag for lag af indtil jeg kommer til kernen af problemet.

Undervejs i forløbet vil jeg give øvelser, som skal gøres hjemme og sideløbende med min behandling.

Fertilites- og efterfødselsbehandling

Kranio sakral terapi til voksne som fertilitetsbehandling er rigtig godt, da behandlingen afstresser nervesystemet, løsner muskelspændinger og afhjælper problemer i bevægeapparatet generelt set, som ofte kan være belastet i disse situationer. Bekymringer kan blandt andet sætte sig fysisk som en stor overbelastning af kroppen. Har du været igennem behandling i måske år inden graviditet, er der også rigeligt, der bør plejes. For at have styrke til den betydningsfulde forældrerolle, kræver det en stærk krop og et stabilt sind.
I min klinik og som en del af kranio sakral terapien giver jeg også organmassage, fordi det også er en meget blid og dyb behandling af kroppen. Organsystemet har en direkte indvirke på og essentiel betydning for bla. nervesystemet, hormonsystemet, bevægeapparatet, lymfer og blodcirkulationen. Derfor kan rigtig mange problemstillinger mindskes ved hjælp af organmassage. Det vil være en rigtig givende behandlingsform ved ex barnløshed, efterfødsel og kejsersnit. Men har også en indirekte betydning for hele vores psykiske og fysiske tilstand.

Organmassage
En organmassage behandling er en meget blid massage af kroppens indre organer. Den arbejder med at bedre de enkelte organernes bevægelser – som alt andet i kroppen skal vores organer kunne bevæge sig frit for at fungere optimalt, og dette er netop, hvad Organmassage gør, Sætter vores organer fri. Behandlingen er ligeså blid som kranio sakral behandling. Den kan fungerer som en del af KST behandlingen eller som en hel selvstændig behandling. Velegnet efter fødsel, sygdomsforløb, stress, menstruationsproblemer, fertilitetsproblemer mv.