Kranio Sakral terapi

kranio sakral terapi

Hvad er kranio sakral terapi? (KST)

Kranio sakral terapi (KST) er en blid og behagelig behandlingsform som omfatter kraniet, rygsøjlen, korsbenet og halebenet. Det er de knogler som omfatter centralnervesystemet og beskytter det. Det vil sige hjernen, rygmarven og rygnerverne.

I centralnervesystemet er der udover knogler bl.a muskler, membraner, bindevæv og væske. Denne væske løber rundt og skal sørge for at cellerne i hjernen får ny energi og kan holde hjernen vågen og klar til at udvikle sig og bruges til alle vores gøremål i hverdagen. Hvis kroppen er i ubalance ved fx stress vil væskens puls, dvs. strømning ikke være regelmæssig. 


Kranio sakral terapi behandling

En Kranio sakral terapi behandling består af forskellige teknikker til naturlig udbedring af spændinger og skævheder, der belaster centralnervesystemet. Med meget blidt tryk og massage vil terapeuten kunne løsne membraner, bindevæv og muskler så hjernen og rygmarven kan bevæge sig mere frit. Det vil sige, at terapeuten med meget let hånd og blide fingre trykker eller masserer specielle steder på klientens hoved, nakke, ryg og korsbenet.

Alle KST teknikker har »det blide tryk« til fælles. Det vil sige, at terapien altid udføres med meget let hånd, og altid opleves som meget behageligt af klienten. Kroppen er programmeret til at kunne selv, når den blot får lov - bliver befriet for skævheder og spændinger omkring centralnervesystemet. Så en del af behandlingen vil klienten selv sørge for, fordi terapeuten blot sætter processer i gang hos klienten.

I mange tilfælde vil klientens bækken, ryghvirvler og nakkehvirvler være skæve. Det kan begrænse kranio sakral terapi behandlingens effekt betydeligt. I givet fald vil terapeuten først rette disse knogler. Også den behandling er kendetegnet ved ”det blide tryk”.

En voksen behandling varer hos mig ca. 60 min., hvor det hos børn og babyer, er dem som bestemmer, hvor længe jeg behandler. Behandlingens effekt kan normalt opleves allerede efter første behandling. I mange tilfælde vil en enkelt eller 2-3 behandlinger gøre en stor forskel.

Læs, hvordan KST kan gavne babyer og små børn.


Kranio sakral terapi og stillepunkt

Stillepunkt er en afspændingstilstand hvor kroppen befinder sig i ”alfa-bølger”. En meget behagelig og afslappende tilstand, hvor man kommer i en dvaletilstand, så kroppen slapper 100% af. Ved hjælp af en meget enkel kranio sakral terapi teknik kan både børn og voksne bringes i stillepunkt. Teknikken er enkel og klienten bringes i stillepunkt, ved at holde blidt på specielle steder på kroppen, f.eks. halebenet eller kraniekanten. Når terapeuten giver sin klient stillepunkt, virker det som naturens egen medicin. I den unikke afspændingstilstand kan kroppen reparere og styrke sig selv på sine egne betingelser. Under stillepunkt er personen, som ved alle KST behandlinger, ved fuld bevidsthed.