Hjemmebehandling

Hjemmebehandling til babyer og det lille barn

Det særlige ved, når jeg behandler babyer og små børn er, hvad enten det er en kranio sakral terapi behandling eller det er et motorisk tjek der ønskes, at jeg kommer hjem i barnets egne og trygge omgivelser. Det giver mig et bedre og reelt billede af, hvad barnet kan og hvordan det har det, da alle babyer og børn udfolder sig bedre i egne omgivelser. Er situationen svær for de voksne, har man lige født, græder barnet en del eller lider barnet måske af angst eller er særlig sensitiv, vil det være en stor lettelse, når man ikke skal ud og sidde i venteværelse. En hjemmebehandling er langt mere afslappende og rolig for alle parter.

Hjemmebehandlingen vil på den måde opleves mere som en legesituation, end som en behandling. Har barnet brug for at få mad, afledes af bøger, film eller sang er det muligt. Man kan godt amme imens jeg behandler, og babyen kan sove lige indtil jeg kommer.

Kombination af ergo- og kranio sakral terapi

Jeg vil til enhver tid bruge både mine ergoterapeutiske- og kranio sakral terapeutiske briller, når jeg behandler, vurderer og vejleder. Det vil sige, jeg altid inddrager de muligheder I har i jeres eget hjem til at lave de øvelser, jeg anviser. Som skrevet andre steder på min hjemmeside inddrager jeg altid praktiske øvelser, der skal gøres imellem behandlingerne og måske på længere sigt. Derved får man det bedste udbytte af behandlingsforløbet, som er med til at støtte op om den generelle udvikling.

Hvordan foregår en hjemmebehandling?

Til en hjemmebehandling tjekker jeg de basale ting som kontakt-, sutte-, pludre-, legeevne og de specifikke motoriske ting, barnet skal kunne i den pågældende fase. Som eksempel kan nævnes gribe/slippe, lægge puslespil, grovmotorik som at stå, sidde, kravle, gå, hoppe, løbe, gå på trapper, rejse sætte sig mv. Ting som tonus, hypermobilitet og sansemotoriske spørgsmål, bliver også vurderet. De mere psykosociale forhold såsom separationsevnen, er barnet åbent, legesyg, glad, særlig følsom, meget stille mv., tager jeg også med i min samlede vurdering.

Her ses eksempler på ting i hjemmet jeg typisk vil kigge på ved en hjemmebehandling:

  • Ammestillinger
  • Sove- og liggestillinger, madras, seng, dyner
  • Hvordan står puslebordet
  • Legeudstyr
  • Spisesituation
  • Svøb
  • Søskende
  • Praktiske øvelser, hvor møbler tages i brug
  • Praktiske øvelser hvor mor og far skal lege med
  • Praktiske øvelser der skal gøres af mor og far

Hos mig får i en fuld pakke, hvor jeg altid vil henvise til andre faggrupper, når der er behov.